Școala BUKAN de Krav Maga Timișoara își desfășoară activitatea în sala BUDO CENTER, situată în centrul Timișoarei – P-ța Iancu Huniade.

Krav Maga, predată în cadrul Școlii Bukan, așa cum o fost creată de IMI ca și arta marțială israeleană, nu înseamnă doar asimilarea unor tehnici de autoapărare sau îmbunătățirea condiției fizice. Înseamnă și o pregătire a mentalului de a face față unor situații noi, unor situații limită, înseamnă o mai bună înțelegere a contextului conflictual.

În Krav Maga abordarea prezintă un caracter strict de autoapărare, neexistând reguli sau competiții, fiecare practicant învățând și perfecționându-se pentru propria siguranță. Pentru noi premisele sunt diferite:


1. Inamicul este mereu mai mare decât noi, mai puternic decât noi și este mereu extrem de periculos, toate acestea din simplu fapt că nu știm cine este și ce cunoștințe are persoana din fața noastră.

2. Pe stradă niciodată nu avem de a face cu un singur inamic, mereu sunt minim doi, chiar dacă la prima vedere pe ceilalți nu îi putem identifica.
Acestea sunt motivele pentru care trebuie eliminat cât mai repede inamicul, pentru a putea fi pregătiți să răspundem la potențialul atac venit din partea celui de al doilea atacator.


Armele albe, bastoanele, armele de foc sunt și ele elemente de care riscăm să dăm pe stradă, în Krav Maga existând răspunsuri pentru atacuri cu astfel de obiecte.

Recomandarea noastră este mereu aceea de evita orice conflict, cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziție, dar în același timp în momentul în care conflictul este inevitabil, trebuie să îl câștigăm folosind toate instrumentele de care dispunem, pentru că această victorie înseamnă supraviețuirea și nu doar o medalie sau o diplomă.

 

Regulile Krav Maga

01 .Cale minimă, viteză maximă.
02. Nici o mișcare nu ne va fi străina (corpului nostru).
03. Fii moale.
04. Forța loviturilor de pumn și picior din Krav maga vine din retragerea membrelor(explozie)
05. Nu întoarce niciodată spatele inamicului.
06. Întotdeauna intră in inamic.
07. Fă ce poți, dar fă corect.
08. Krav maga este predat în ebraică.
09. Fii suficient de bun incat să nu omori.
10. Mergi spre și cu oponentul.
11. Folosește puterea oponentului împotriva lui.
12. Învață cum să-ți “citești” inamicul.
13. Folosește o apărare specifică pentru un atac specific.
14. Întotdeauna păstrează o distanță de un pas față de inamic.
15. Mediocritatea este cel mai mare dușman al krav maga și al umanității.

KRAV MAGA BUKAN TIMIȘOARA